Escola d'Escacs de Barcelona Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

DARRERA RONDA DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA PER EQUIPS

Data: 20/04/2015

ESCOLA D'ESCACS DE BARCELONA 7 - TRES PEONS 3

Per fí s'ha acabat aquest campionat que desde fa ja 4 jornades no té cap tipus d'interès pels que estem classificats i no tenim opcions al titol.

Espero una reflexió per part dels responsables perque es una fórmula que no va enlloc, bé millor dit si va, va a un desànim generalitzat que porta a que ningú vulgui jugar perque son rondes que no tenen cap sentit.

Quan eren 12 equips era un altre cosa. A totes les jornades algú lluitava per alguna cosa, a tenir opcions de guanyar, a tenir opcions de mantenirse, a ser jutge d'alguns equips implicats en temes de descens, etc. etc.

Han devaluat de forma clara la Divisió d'Honor i hauríen de treure el nom de Lliga, perque no es Lliga desde el moment en que tots els equips no juguem contra el 25% dels que hi participen.

Algo semblant passa amb els que lluiten per evitar el descens. Si es passa a la segona fase amb un cuxí important de punts dificilment es baixa com per exemple aquest any amb Mollet i Cerdanyola. Però potser en aquest grup hi ha més emoció.

I tema a banda es el fet de que es un campionat molt llarg. Comencem amb fred i acabem am màniga curta i aixó porta a que molts jugadors no puguin anar a jugar totes les rondes per compromisos.

S'ha pensat amb fer-ho la meitat de temps - 2 rondes per cap de setmana - en llocs fixes, en règim de concentració de tots els equips participants. Algunes seus a Barcelona i d'altres fora.

El pagament de llicències, dels equips, de campionats escolars, etc. que tot plegat suma una mortarada no mereixen millor servei per part dels qui prenen decisions ??

Felicito al Barcelona UGA per haver aconseguit el títol. No es gens fàcil.

ABEL SEGURA.