Escola d'Escacs de Barcelona Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

L'ESCOLA D'ESCACS DE BARCELONA TERCERA CLASSIFICADA AL CAMPIONAT D'ESPANYA D'ESCACS PER EQUIPS DE DIVISIÓ D'HONOR A LINARES 2017 ( Capitol 2 ).

Data: 22/08/2017

Tot transcurría més o menys normal anant cap a Linares i semblava que hi hauría bona compenetració entre tots nosaltres i així de fet va ser fins la segona ronda. Ronda en la cual alguna cosa començava a canviar. Protagonistas: JOBAVA i SAFARLI.

Els dos van anar a la seva bola fins al final. Reunió urgent a una sala de l'hotel Santiago a les 12,30 de la nit del dia 16. Assistents: Tot l'equip menys en Rakhmanov que havía perdut aquella tarda amb en Naiditsch del Gros i s'en va anar tant emprenyat a l'habitació que no va voler anar a sopar, ni tapes ni rés de rés (aquesta es l'actitud que fa gran a un jugador). De la mateixa manera que cuan guanya està que s'ha surt de content.

Tema de la reunió: Les taules sense lluitar. Amb 3/4 d'hora o 1 hora els dos ja estaven al carrer. I al Rakhmanov sol entre dos taules buides havent vist com les dos partides estàven faltades de compromís. L'Ana no donava crèdit a la postura dels seus dos amics (recordar que estan amb nosaltres recomenats per ella). Estava molt més enfadada que jo, que ja es dir. Abans de començar la xerrada els hi vaig dir (l'Ana feia de traductora) que si necessitaven alguna cosa o trobaven a faltar jo que sé qué. Evidenment van dir que no. A dinar només els vam veure els dos primers dies. De tapes van anar amb nosaltres el primer dia i cap més i es presentaven a la sala de joc pel seu compte i un cop acabada la partida a les 18,30 hores aprox. els veies al bar de l'hotel rien i de catxondeo.

Excuses: Que si els rivals son jugadors que ja es coneixen, que si vas a arriscar pots perdre, que ells son els que saben que han de fer, que si estan acostumats a menjar més aviat, etc. etc. L'Ana els hi va arrivar a dir que de continuar així ja podíen marxar. En Jobava es va exaltar i jo li vaig dir que tranqui que no tenía raó i el que deia l'Ana tenía tota la raó. Evidenment l'ambient es va anar tranquilitzant.

En fí, "un pollo" que mereix tres o cuatre rebelions del programa de TV "8x8" però que sería molt llarg d'explicar i que explicarem en el seu moment. Els hi vaig dir que els necessitem per les següents rondes i que es possesin les piles. Va durar poc.

No entenien cap dels dos (en Safarli encara no sé quina veu té) que els rivals per la part de dalt ja els hi anava bé les taules perque per baix eren superiors. Per tant molt més mèrit encara el que van aconseguir la resta de jugadors.

L'Ana es la primera interessada en que aquest mail surti a la llum perque es sàpiga el que vam patir tots plegats per la nula actitud i compromís dels seus jugadors amics però que ara ja no son tant amics.

Es cert, no van perdre cap partida (4 de 7) però haguessin pogut fer molt més.

Si només amb la presència d'en Jobava a la sala de joc ja creava expectació. Jo que em fixo amb tot com a delegat puc dir que els rivals li tenien entre respecte i por. Aixó era per aprofitar i no ho vam fer.

Hi ha molt més.

Continuarà.............

ABEL SEGURA - President de l'Escola d'Escacs de Barcelona -