Escola d'Escacs de Barcelona Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

COMENÇA EL CAMPIONAT D'ESPANYA PER EQUIPS A LINARES

Data: 30/07/2018

El dilluns dia 6 d'Agost 2018 comença el Campionat d'Espanya per equips de Divisió d'Honor d'escacs a Linares i a mida que s'acosta la data de la marxa (diumenge dia 5) amb en Viktor Moskalenko i l'Ana Matnadze (els cuatre restants van pel seu compte) amb venen el cap una serie de reflexions que tinc la necessitat de fer-los públics.

1) Vista la composició dels equips participants un 3er.lloc com l'any passat sería festa grossa.

2) Amb converses mantingudes amb el Director de l'Escola: Jordi Sardà va comentar amb molt bon criteri que té la sensació que qui queda campió es com si hagués comprat el títol. A més inversió més bons jugadors i en conseqüencia moltes més possibilitats de guanyar el campionat. Si la resta d'equips tenen marques comercials darrera que els recolzen doncs es evident que augmenta i molt les probabilitats de guanyar. Aixó passa amb la resta dels altres equips exceptuant amb el Jaime Casas que poc puc dir perque desconeixo la seva història però que tenen també remotes opcions de fer alguna cosa i nosaltres que som amb aquest aspecte els únics que no portem ningú que ens patrocini. I continuant la conversa amb en Jordi va sortir el fet que aixó passa amb els altres esports com per exemple en el futbol (Barça-Madrid), etc. etc. Sí sí segur, però amb els escacs encara ho es més i més descarat. I té raó.

3) Aleshores haurem de preguntar-nos el perqué de la nostre participació ja que per molta dedicació i interés que hi posis estàs limitat a com a màxim mantenir-te i amb problemes per no baixar. No serà que hauríem de dedicar tots els esforços a altres vies? Ja vaig dir en el seu moment pels mitjans que els dos projectes tant a Catalunya com a Espanya eren d'invenció pròpia perque volía experimentar tant a nivell de prestigi de l'Escola, i com també de Ego i ambició personal. Però tot té un límit.

4) El paper de les Administracions, Ajuntaments, Generalitat hauríen de tenir un protagonisme actiu - que fins ara ha estat sempre pasiu -. M'explicaré: Jo personalment i amb el beneplàcit de socis i junta directiva de l'Escola d'Escacs de Barcelona hem fet els tots els esforços possibles i més per arrivar on estem: A les dues Divisions d'Honor tant estatals com catalana. Aquest hauría de ser el moment d'intervenció dels organismes públics com de fet fan amb altres esports, ja sigui en forma económica, de colaboració, de patrocini, etc. etc......Doncs NO. Més aviat al contrari. En Jordi encara recorda la visita a un estament públic on vam sortir escaldats perque anàvem amb X i vam sortir amb -X. Ara aixó sí: Si l'equip amb que haguessim anat al Campionat d'Espanya hagués estat de 6 noies: Ana Matnadze i 5 nenes escolars (per posar un exemple) alshores ens feien la OLA. Absurd, totalment absurd.

5) Toca reflexionar encara més i prendre decissions a curt plaç.

6) Molta sort (encara que intervigui molt poc però es una manera de parlar) a tots els components de l'equip, començan per Peter LEKO i acabant amb l'Ana MATNADZE. Tindreu informació detallada del campionat del 6 al 12 d'Agost.

ABEL SEGURA - President de l'Escola d'Escacs de Barcelona -