Escola d'Escacs de Barcelona Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com


 

 

Escola d'Escacs de Barcelona

Al mes de maig de 1986 és va fundar a Barcelona la primera Escola d'Escacs que feia classes a les persones aficionades i/o federades, independentment de que fóssin o no socis d'altres Clubs d'Escacs, és a dir oberta a tothom sense cap tipus de limitació.

Fins aquell moment, les persones interesades per aprendre aquest joc primer havien de fer-se socis d'un Club e mirar d'aprendre, moltes vegades de forma autodidàcta, llegint llibres i practicant obertures que és publiquèssin en revistes especialitzades (8x8, Jaque, RevistaInternacional) o l'informador (revista d'informació internacional on apareixen les millors partides disputades pels grans mestres mundials), però sense ser dirigits en el seu aprenentatge de forma adequada. En alguns d'aquests clubs, jugadors de nivell superior donen algunes sessions als seus socis (només als seus socis) però sense un programa d'estudis establert, ni horaris fixes, és a dir, si un dia aquests jugadors no els va bé, per qualsevol motiu, no hi ha ensenyament ni aprenentatge.

Un altre forma per aprendre que, fonamentalment va dirigida als joves, era i continua sent les classes que, mitjançant monitors d'escacs s'imparteixen en els col·legis, habitualment fora de l'horari lectiu de classes i com assignatura o activitat extraescolar.

Amb la creació de l'Escola d'Escacs de Barcelona, amb referència al primer apartat vam conseguir eliminar barreres i ja no era necessari ensenyar el carnet de soci del club per rebre classes, a més de donar-les amb un programa ja conegut abans de l'inici de curs, a diversos nivells segons el coneixement i el grau inicial dels matriculats i amb uns horaris fixos. Tot això a més de les proves (evaluacions) que durant tot el curs és van realizant, per finalment otorgar els diplomes corresponents, avalats per la Federació Catalana d'Escacs, en aquells alumnes que hagin superat el nivell de coneixement exigit.

En quant als col·legis on també impartím aquest ensenyament anem conseguint augmentar el nivell d'interès pels escacs que els nens i nenes van mostrant cada vegada més. També conseguim augmentar cada cop més el nivell de joc en escacs dels alumnes, així com el nombre de nens i nenes i joves que cada cop més s'uneixen a les nostres classes. Tenim per complir-ho un bon grup de monitors d'escacs, tots ells molt capacitats i molt didàctics, amb la qual cosa fem que els escacs pels nens no sigui tan sols un joc de taula.