Escola d'Escacs de Barcelona Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

I CONGRESO DE PEDAGOGÍA Y APLICACIONES SOCIALES DEL AJEDREZ ( Buitrago de Lozoya, Madrid - del 25.6.13 al 29.6.13 )

Data: 01/07/2013

 

Quan el Xavi amb va informar d'aquest congrés ( molt poca publicitat s'en ha fet ) no n'estava segur d'anar-hi però un cop passat he de dir que va valer la pena. Personatges importants dins del món dels escacs no t'els trobes cada día: Leontxo García - director i ponent, famós periodista i escritor per les cròniques als diaris i ràdios de temes escaquístics - Susan Polgar - excampiona mundial femenina - Joaquin Pérez de Arriaga famós columnista de diaris i gran historiador dels escacs, Juan Antonio Montero president del Club Magic d'Extremadura (pel Setembre ens tornarem a veure pel Campìonat d'Espanya ) amb una gran feina social a les presons de Cáceres i Badajoz, etc.etc., Total: 20 assistents i 8 encarregats de ponències i tallers, excepte al primer día que l'aula estava plena a reventar per periodistes, algún que un altre polític i directors de col.legis i en Miguel Pardeza- secretari tècnic del R.Madrid-

Ens ho hem passat francament bé sobretot en els tallers de les tardes: el grupet format per José Olivares(Madrid), Maria Maroto(Madrid), en Xavi i jo ens vam convertir amb "les enfants terribles" dels talleristes pel catxondeo que portàvem.

Excel.lent feina i molt competent en el día a día del congrés: Eva i Nuria i com no al director del Grup Gredos San Diego: Jorge de la Calle - espai on es va fer el congrés -

Si tinc que posar un pero, es el fet de que no s'ha tocat en absolut els problemas i realitats dels escacs extraescolars i dels seus monitors. En el proper congrés ja m'han dit que parlarem profundament d'aquest tema.

He de destacar la frase de María Maroto en un dels tallers:

EL BUEN PEDAGOGO SABE IMPARTIR CUALQUIER MATERIA frase dita al taller d'en Pep Suárez, pero la vull destacar per la contundència en que la va dir i li vaig prometre que la posaría a la web.

En quan a l'alimentació: l'esmorçar fluix i els dos àpats importants força bé.

Li vaig fer saber al Leontxo que amb els horaris es van passar: de les 9 del matí a les 9 del vespre sense parar. Es necessita una hora per lo menys de descans, però no per fer una pausa-café sino per descansar a l'habitació.

I tinc que destacar amb Majúscules tots als assistents: una gent molt maca i que ens vam trobar molt a gust entre tots: 5 de València - 1 de Tenerife - 1 de Badajoz - 3 de Barcelona ( Joaquim Fernández Amigo que també va actuar de ponent, en Xavi i jo ) i la resta tots de Madrid i rodalíes.

Espero que aixó tingui continuitat i ens poguem retrobar ben aviat per afiançar la formació d'alguna cosa important.

ABEL SEGURA.

 

Leontxo García a Radio Nacional l'endemà de finalitzat el congrés